Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Dil okulları konumları nerelerdedir?

Malta’ya hiç seyahat etmemiş birinin Malta’daki fiziksel konumlandırmayı ve şehir yapılaşmasını kavraması biraz zor olabilir. Çünkü Malta’yı da Türkiye gibi düşünme eğiliminde olmak oldukça normaldir ve bu yanlış eğilim neticesinde bazı öğrencilerimizin okul seçimi esnasında okulların bulundukları şehirlere çok dikkat ettiklerini gözlemlemekteyiz. Oysa ki Swiegi şehrinde bulunan bir okul ile St. Julian’s şehrinde bulunan bir okul arası yürüyüş mesafesiyle 10 dakika iken, St. Julian’s şehrinde bulunan aynı okul ile San Gwann’da bulunan bir diğer okul arası yürüyüş mesafesiyle 15 dakika olabilmektedir.

Malta’daki her okulun konumu elbette farklı farklıdır. Okul bazında konumu incelemek isteyen danışanlarımız, web sitemizdeki okul sayfalarına göz atabilir, ayrıca buraya tıklayarak Malta’daki tüm okulların konumlarını tek bir harita üzerinde görebilirler.

Okulların bulundukları şehirleri okul tercihi noktasında çok da dikkate almamak gerekir. Çünkü Malta’da 1 saatlik bir yürüyüş ile 4-5 farklı şehre uğranabiliyor. Dolayısıyla okul konumlarını araştırırken Google Maps gibi harita uygulamaları üzerinden okulun bulunduğu konum ve bu konum etrafındaki önemli noktalara ulaşım mesafelerini araştırmak ve bu doğrultuda planlama yapmak daha doğru olacaktır.

Malta’nın merkezini tanımlamak gerekirse St. Julian’s (San Giljan), Sliema, Gzira, San Gwann, Swiegi ve Pembroke şehirlerinin kapsadığı alandan bahsedebiliriz. Bu alanı Malta’da bulunan okulların konumlarını gösteren haritamızda da incelemeniz adına işaretledik. Görüldüğü üzere okulların çok büyük kısmı zaten bu bölgededir.

Okulların yoğun olarak bulunduğu diğer 2 bölgeden ilki başkent Valletta ve Valletta’nın hemen yanı başındaki şehir olan Floriana şehirlerinden oluşurken, diğeri ise Malta adasının kuzeyinde bulunan St. Paul’s Bay bölgesidir. Harita üzerinde bu bölgeler de işaretlenmiştir.

Her 3 bölge için de merkezi bölgelerdir yorumunu yapmak yanlış olmayacaktır. Okul tercihi noktasında konum bazlı bir değerlendirme ve yönlendirme yapmak için öncelikle kişinin beklentilerinin ne olduğunu tanımlamak gerekir. Sonrasında ise bu beklentileri hangi bölgelerde karşılanabileceği, hangi bölgelerde karşılanamayacağı üzerine yorum yapılabilir. Bu konuda daha detaylı bilgi edinmek için MaltaVista danışmanları ile iletişime geçmekten lütfen çekinmeyiniz.

Was This Article Helpful?

Related Articles
0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir